Skadedyrsbekjemperens erfaring

Hjem » Skadedyrsbekjemperens erfaring

Skadedyrbekjemperens erfaring

Per Eigil Eriksen er skadedyrbekjemper ved Oslo Universitetssykehus. Skjeggkre er skadedyret som engasjerer mest på sykehusene og er noe av det han jobber mest med. Med Silverfish skjeggkrefelle har han fått et nytt og uvurderlig redskap i kampen mot krypene.

“Jeg kan overvåke og lese av aktiviteten over en mye lengre periode enn med limfeller, og får mye bedre kontroll”, sier Per Eigil Eriksen. Med ansvar for 1 million kvadratmeter bygningsmasse trengs det oversikt og feller som kan bli stående en stund. Per Eigil bruker fellene fra Silverfish først og fremst som detektorer for å få oversikt over situasjonen og se hvor skjeggkreene er aktive. Det er ikke bare den langvarige effekten som gjør Silverfish sine feller velegnet, “en limfelle finner du aldri igjen”, sier han av erfaring med at limfeller lett blir ødelagt og fjernet. Eriksen er også opptatt av at dette også fører til mye mer forsøpling enn bytte av fangstkopp og lokkemiddel i Silverfish skjeggkrefelle.

De første fellene testet Eriksen ut på Rikshospitalet: “Jeg var spent og fulgte med. Etter to uker hadde de fanget betydelig mer enn limfellene på samme sted. Etter en måned hadde det nærmest eksplodert, noen av fellene var så fulle av skjeggkre at jeg måtte sette i en ny kopp med lokkemiddel i fellen.”

En effektiv felle fører også til andre endringer i arbeidet hans. “Den fanger så mye at giftåte blir overflødig de aller fleste steder”, sier Per Eigil, som anslår at han har redusert bruken av giftåte mot skjeggkre med 90 %. Nå legger han bare ut giftåte på de stedene som er aller hardest rammet.

Du er med på gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto