Om oss

Hjem » Om oss

Her er Silverfish

Medeier og eksportansvarlig

Julia Sakshaug

+47 452 79 713

julia@silverfish.no

Gründer og medeier

Halvor Sakshaug

halvor@silverfish.no

Daglig leder

Miriam Højklint

+47 240 77 088

miriam@silverfish.no

Pakker ordrene og leverer på posten

Oleksandr Osypchuk

Pakker ordrene

Yevheniia Aleksieieva

1

Pakker ordrene

Yevheniia Aleksieieva

Vår historie

I 2016 flyttet vi fra leilighet til hus. Vi flyttet inn da sommeren startet og så noen skjeggkre i kjelleren allerede de første ukene. Vi hadde ikke sett dette insektet før og siden det var sommer og dørene stod mye åpne tenkte vi ikke mer over det. Høsten kom og vi så stadig flere av disse insektene i kjelleren og en og annen andre steder i huset. Kort tid senere fikk vi vite at barnehagen også hadde et stort skjeggkreproblem og hadde hatt det i lang tid. Julia var redd for å få flere insekter med hjem. I huset vårt begynte skjeggkreene å bli et ukentlig syn på kjøkkenet. Vi fortvilte da vi leste oss opp på dette insektet. Det fantes ingenting som kunne fjerne dem helt og man måtte bare lære seg å dele hus med skjeggkre. Vi begynte å støvsuge grundigere og oftere. Julia orket ikke tanken på å skulle bo i et hus fullt av skjeggkre. Dette gav Halvor ideen om at det måtte finnes noe som kunne lokke skjeggkreene i en felle.

Innovasjon mot invasjon

Fra høsten 2017 eksperimenterte vi med feller og lokkemiddel. Vårt eget hus, barnehagen og en del private hjem ble brukt til testing. Dette tidkrevende arbeidet førte frem. Silverfish AS ble stiftet i januar 2018 og med støtte fra Innovasjon Norge utviklet vi et effektivt lokkemiddel for skjeggkre og en felle som kunne masseproduseres.

I dag er skjeggkre et sjeldent syn hjemme hos oss. Ett år etter at vi startet går det fortsatt noen skjeggkre i fellene, nesten alle i ett rom i kjelleren. Nå håper vi at mange andre bygg kan få redusert og kanskje utryddet sin bestand av skjeggkre ved bruk av denne giftfrie fellen. Vi håper også at alle som frykter eller fortviler over skjeggkre kan vite at det er mulig å sette en stopper for invasjonen.

Silverfish AS er etablert og eies av Julia og Halvor Sakshaug. 

Vår inspirasjon til Silverfish AS

Gode tradisjoner

For noen år siden leste vi begge en biografi om Hans Nilsen Hauge som vi ble veldig inspirert av. Hauge var kristen vekkelsespredikant og industrigründer. Denne inspirasjonen var sterkt medvirkende til at vi turte å for første gang starte et firma. 

Om Hans Nielsen Hauge (1771-1824)

Hans Nielsen Hauge var en av hovedpersonene i den kristne bevegelsen haugianerne. Haugianerne hadde et stort sosialt engasjement og startet bedrifter der de så muligheter. De ønsket å skape arbeidsplasser og forbedre samfunnet. Haugianernes virksomheter var foregangsbedrifter innen sosiale ytelser som pensjon og sykelønn. Deres bedrifter hadde større grad av likelønn mellom kjønnene enn snittet av norske bedrifter. Mange med funksjonsnedsettelser fikk tilrettelagte oppgaver og en jobb for første gang. Noen gav utdanningsstipend til ansattes barn uavhengig av foreldrenes stand.

Du er med på gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto