Unngå å få med skjeggkre hjem fra barnehager og skoler

Hjem » Fakta og info » Bekjempelse av skjeggkre » Unngå å få med skjeggkre hjem fra barnehager og skoler

Unngå å få med skjeggkre hjem fra barnehager og skoler

Skjeggkre bekjempes hovedsakelig med gift og feller, men det viktigste er å unngå få dem inn i huset og å stoppe invasjonen før de blir mange. Her er noen tips for å redusere antallet som blir med hjem fra barnehage og skole til et minimum:

Rist utedresser i barnehagen/på skolen eller ute, særlig hvis de har hengt en natt eller mer.

Vær forsiktig med tøy som har ligget i plastkasser skjeggkre kan klatre opp i. Skjeggkreene kommer seg ikke ut og kan skjule seg i tøyet og legge egg der.

Legg tøy som blir med hjem i en stor plastboks med glatte sider. Skjeggkre kan ikke klatre opp glatt plast, men kan klare det hvis flatene er ripet opp eller kassen fylles over kanten. Oppbevar tøyet i boksen fram til det vaskes, tas med til barnehagen/skolen igjen eller kulde/varmebehandles*.

La klær og sko stå ute. De kommer ikke inn i huset og hvis det er kaldt nok* vil skjeggkreene dø.

Hvis du har fått med deg skjeggkre hjem tar det flere år før de blir mange og du blir klar over problemet. Ønsker du å sjekke om du har skjeggkre kan du bruke feller. Bruker du limfeller bør du tilsette lokkemiddel for skjeggkre for å øke fangsten, samt bytte fellene jevnlig. Silverfish skjeggkrefeller er langtidsvirkende, solide og tåler fuktig miljø, vann og støv godt. Feller til deteksjon bør settes ut i rom som er varme og/eller fuktige slik som vaskerom og teknisk rom.

*Om kulde/varmebehandling: Dessverre finnes det lite forskning på hvor mye frysing skjeggkre tåler. I tester hos Folkehelseinstituttet døde alle skjeggkreene etter 24 timer på -7,5°C. I tester gjort av Silverfish AS ble klekkeklare egg ødelagt av -18°C i 90 minutter mens nymfer og voksne døde etter noen minutter i en åpen beholder. Skjeggkre dør av uttørking når temperaturen blir litt over 40°C. Det er ikke kjent hvilken temperatur som gjør at eggene ødelegges. For andre insektegg anbefales at alt er gjennomvarmet på 60°C i en time.

Prøv ut Silverfish sin skjeggkrefelle

Skjeggkrefelle (6 feller)

Rated 0 out of 5
kr 1.495,00

Skjeggkrefelle (12 feller)

Rated 0 out of 5
kr 2.495,00

Skjeggkrefelle (24 feller)

Rated 0 out of 5
kr 3.895,00

Du er med på å gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto