Tips til deg som har fått skjeggkre

Hjem » Fakta og info » Bekjempelse av skjeggkre » Tips til deg som har fått skjeggkre

Tips til deg som har fått skjeggkre

Reduser tilgjengelige gjemmesteder. Skjeggkre trives i og under pappesker. Skjeggkre kryper også lett inn under lister, i sprekker og ved rørføringer. Det anbefales å kartlegge hvor det er mest skjeggkre for å unngå å iverksette omfattende tiltak der det har liten effekt.

Skjeggkreenes tilgang på mat bør reduseres ved å støvsuge godt slik at rester av mat, hud, hår og annet ikke er tilgjengelig. Vask godt der det kan være matsøl. Sett skåler med dyremat i en åpen, lav plastboks med glatte vegger, for at skjeggkre ikke skal ha tilgang på matsøl utenfor skålen.

Skjeggkre sprer seg lett i hele bygningsmassen. Effektive tiltak vil kreve at hele bygningen behandles. Det er derfor viktig å involvere eventuelle leieboere og naboer i innsatsen.

Hvis problemet med skjeggkre har blitt stort bør du kontakte et skadedyrfirma. Seriøse skadedyrfirma behandler i dag skjeggkre med godkjent gift. Det legges ut mange små dråper rundt i huset. Folkehelseinstituttet har dokumentert at dette har god effekt. Denne giften er kun tilgjengelig for godkjente skadedyr-bekjempere. Bruk av gift vil gi den raskeste reduksjonen av skjeggkre

Hvis du ønsker et giftfritt alternativ, har mindre mengder skjeggkre eller vil håndtere problemet selv kan du bruke feller. Du kan da bruke ulike typer limfeller og limbånd eller skjeggkrefellen fra Silverfish AS. Limfeller må tilsettes egnet lokkemiddel (sirissmel) for å ha noe særlig effekt. Disse fungerer dårlig i fuktig miljø og må byttes ofte. Limbånd kan brukes til å sperre av områder, men husk at skjeggkre er gode klatrere. Skjeggkrefellen fra Silverfish er langtidsvirkende og tåler fukt, vann og støv bedre enn limfeller. Feller kan brukes til deteksjon og kartlegging av skjeggkre og til å få ned bestanden der det ikke er ønskelig eller mulig å bruke gift.

Prøv ut Silverfish sin skjeggkrefelle

Skjeggkrefelle (6 feller)

Rated 0 out of 5
kr 1.495,00

Skjeggkrefelle (12 feller)

Rated 0 out of 5
kr 2.495,00

Skjeggkrefelle (24 feller)

Rated 0 out of 5
kr 3.895,00

Du er med på å gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto