Tiltak mot skjeggkre i barnehage

Hjem » Fakta og info » Bekjempelse av skjeggkre » Tiltak mot skjeggkre i barnehage

Tiltak mot skjeggkre i barnehage

Unngå at skjeggkre havner i barnas kleskasser. Mange barnehager har plastkasser til skiftetøy og annet. Skjeggkre kan ikke klatre opp glatt plast, men når kassen står inntil en vegg kan de komme over kanten. Monter en list i bakkant slik at øverste kant av kassen ikke står inntil veggen. Dette hindrer skjeggkre i å klatre opp i kassen. Med lokk på kassen kan man unngå skjeggkre som detter ned fra tak eller hyllen over.

Ha store plastkasser med lokk tilgjengelig for ansattes klær og eiendeler.

Rist utedressene før bruk. Erfaring fra barnehager med mye skjeggkre viser at skjeggkre gjerne kryper inn i barnas utedresser, særlig hvis de har hengt noen dager.

Bedre rengjøring. Skjeggkre er altetende, men trenger et allsidig kosthold for å vokse og utvikle seg. Ved å fjerne skjeggkreenes matkilder vil bestanden vokse saktere. Skjeggkre kan spise papir, men det er ikke førstevalget. Sats heller på renhold og fokuser på å fjerne matrester

Feller og gift. Skadedyrfirma har nå tilgang på effektiv gift mot skjeggkre. Det anbefales at barn ikke kommer i kontakt med giften. Gjennomfør derfor behandling mens barnehagen eller avdelinger er stengt. Det kan også være mulig å legge ut gift på trygge steder som oppå himlingsplater, på lagerrom og tekniske rom. Skjeggkre liker ofte disse stedene fordi de har det varmere og mer uforstyrret. Det går også an å sette ut feller for å redusere bestanden. Her kan man bruke limfeller, limbånd eller Silverfish skjeggkrefelle. Limfeller må tilsettes lokkemiddel (sirissmel) for å øke fangsten og må i tillegg byttes ofte. Limbånd kan brukes til å sperre av områder, men husk at skjeggkre kan klatre opp vegger og gå opp ned i taket. Silverfish skjeggkrefeller er langtidsvirkende, effektive og solide og kan fange skjeggkre i månedsvis. De er også lette å flytte på og kan plasseres ut på gulvet i helger eller om nettene. Disse fellene krever ingen skadedyrsteknikker og kan settes ut av barnehagens egne ansatte eller kommunens vaktmestere.

Prøv ut Silverfish sin skjeggkrefelle

Skjeggkrefelle (6 feller)

Rated 0 out of 5
kr 1.495,00

Skjeggkrefelle (12 feller)

Rated 0 out of 5
kr 2.495,00

Skjeggkrefelle (24 feller)

Rated 0 out of 5
kr 3.895,00

Du er med på å gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto