Hvordan bli kvitt skjeggkre for godt?

Hjem » Fakta og info » Bekjempelse av skjeggkre » Hvordan bli kvitt skjeggkre for godt?

Hvordan bli kvitt skjeggkre for godt?

Ønsker du å fjerne skjeggkre er må du vite hvordan skjeggkre sprer seg og hvordan du kan fange eller drepe dem mest effektivt. Her gir vi deg de grunnleggende stegene i prosessen med å utrydde skjeggkre:

  1. Koordiner tiltak med eventuelle andre boenheter i samme bygg
  2. Sett ut feller for å kartlegge hvor skjeggkre trives best
  3. Reduser mattilgangen ved å støvsuge huset og rengjøre ekstra der mat er lett tilgjengelig
  4. Bekjemp skjeggkreene med feller eller gift
  5. Når skjeggkreene er borte, bruk langtidsvirkende feller der skjeggkreene trivdes best for å unngå at en ny bestand etablerer seg

Koordinere tiltak

Skjeggkre sprer seg lett gjennom bygninger og vil alltid være et felles problem. Hvis tiltak bare gjøres i en del av en bygning vil det kontinuerlig komme skjeggkre fra andre deler av bygningen. Man vil ha mye større sjanse for å slå ned eller slå ut bestanden hvis man gjør en felles innsats.

Kartlegge gjemmestedene

Mange har en oppfatning av hvor skjeggkreene holder til. Skjeggkreene liker varme, litt fuktige og stille rom, gjerne de rommene der menneskene ikke oppholder seg så mye. Og de er helst aktive i mørket når vi sover. Derfor er den beste måten å kartlegge på å bruke feller. Limfeller er gode hvis du trenger å bestemme art, men disse må forbedres med ekstra lokkemiddel og må byttes ut hver måned for å fungere godt. Silverfish skjeggkrefelle er effektiv i måneder, fellen gjenbrukes og lokkemiddel skiftes ut etter noen måneder. De kan derfor også brukes senere for å hindre at en ny bestand etablerer seg om det kommer inn nye skjeggkre fra andre enheter eller om noen nye blir med hjem.

Redusere mattilgangen

Skjeggkre er som små støvsugere som spiser det de kommer over på gulvet av hår, døde hudceller og annet støv. Det sies at de spiser papp og papir, men dette er ikke fullverdig kost de kan leve på, de vil også trenge protein som de kan få fra matsøl, døde hudceller og døde insekter. Det er derfor lurt å støvsuge bort mest mulig av næringen. Søl fra matskål til husdyr er fullverdig kost for skjeggkre og bør unngås på gulvet eller vaskes bort jevnlig.

Du er med på å gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Bekjempe skjeggkre

Den raskeste måten å få ned antallet skjeggkre på er å bruke gift. Folkehelseinstituttet har gjort grundige undersøkelser og kommet fram til at en kakerlakkgift lagt ut i bitte små dråper har god effekt mot skjeggkre. Kun godkjente skadedyrteknikere har lov til å bruke denne giften i Norge, ønsker å bruke gift må du kontakte et skadedyrfirma. Hele bygningen må behandles for at man skal få bort skjeggkreene. Man kan også bruke feller for å bli kvitt skjeggkre. En grundig kartlegging vil vise hvor du har mest skjeggkre og størst effekt av å sette ut feller. Sett ut flest feller der du fanger mest. Du kan prøve ut ulike typer feller for å se hva som har best effekt hos deg. Fangst med feller tar tid. Bruker du limfeller må du regne med å bytte dem ca. hver tredje uke og tilsette lokkemiddel for å øke fangsten. Silverfish skjeggkrefelle kan stå i måneder og går ikke så fort fulle av støv og skjeggkre.

Unngå ny oppblomstring

Har du fått lagt ut gift er denne virksom i mange måneder. 6-12 måneder etter siste runde med gift kan du sette ut feller der skjeggkreene trivdes best. Hos de fleste er dette 1-3 steder som er der skjeggkreene finner et uforstyrret sted med passende varme og fuktighet. Nye skjeggkre som måtte bli med hjem eller komme fra en naboenhet vil etter kort tid søke til et slikt sted. Langtidsvirkende feller på slike steder kan stoppe skjeggkre før de rekker å etablere seg. De vil også kunne fjerne en del andre insekter man ikke ønsker å ha i huset. Du kan også gjøre tiltak for å hindre at nye skjeggkre blir med hjem.

Kjøp Silverfish skjeggkrefeller

Skjeggkrefelle (6 feller)

Rated 0 out of 5
kr 1.495,00

Skjeggkrefelle (12 feller)

Rated 0 out of 5
kr 2.495,00

Skjeggkrefelle (24 feller)

Rated 0 out of 5
kr 3.895,00
Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto