Hold skjeggkre unna kassene (barnehage og småskoler)

Hjem » Fakta og info » Bekjempelse av skjeggkre » Hold skjeggkre unna kassene (barnehage og småskoler)

Hold skjeggkre unna kassene (barnehage og småskoler)

I barnehager og småskolen er det vanlig med plastkasser til klær. Innholdet transporteres ofte mellom hjem og barnehage/skole og er en sentral måte skjeggkre smitter til barnas hjem. I bygg med mye skjeggkre kan man oppleve at det kommer mange skjeggkre i kassene. Heldigvis er det billig og enkelt å redusere antallet skjeggkre i kassene.

Skjeggkre kan klatre loddrett opp og til og med gå opp ned, men kan ikke klatre opp plast, metall eller lakkerte overflater om de er glatte og uten riper eller mønster. Der man har plastkasser til barnas tøy kan skjeggkre lett klatre opp veggen, over kanten og ned i kassen. Hvis kassen ikke er fylt over kanten vil skjeggkreene ikke klare å klatre ut igjen og vil bli værende i bunnen av kassen eller krype inn i tøyet.

Ved å montere en list som holder øvre kant av kassen bort fra veggen vil ikke skjeggkre kunne gå over i kassen. Listen kan monteres der det er hensiktsmessig, men det må være noen centimeter fra listen opp til kanten på kassen. List må monteres på alle vegger kassene kan stå inntil.

Noen kasser har en utforming av den øvre kanten som gjør det vanskelig for skjeggkre å klatre opp i kassen. Eksempelet på bildet er av en større SmartStore-kasse. Skjeggkre som klatrer på veggen vil ikke nå fram til toppen av kassen fordi denne er for langt ut fra veggen. De kan komme seg over på den utstikkende kanten men vil ikke klare å klatre opp 2 cm fra denne.

Skjeggkre som klatrer på veggen er den største kilden til skjeggkre i kasser. Men skjeggkre kan klatre opp ned på en del overflater og overlever fall på over 2 meter. For å forhindre skjeggkre som faller opp i kassen trengs et egnet lokk på kassene. Bildet viser kasse og lokk fra SmartStore. Skjeggkre kommer seg ikke av slike lokk så pass på at de ikke detter ned i kassen når man tar det av!

Prøv ut Silverfish sin skjeggkrefelle

Skjeggkrefelle (6 feller)

Rated 0 out of 5
kr 1.495,00

Skjeggkrefelle (12 feller)

Rated 0 out of 5
kr 2.495,00

Skjeggkrefelle (24 feller)

Rated 0 out of 5
kr 3.895,00

Du er med på å gjøre en forskjell

Skjeggkre er et plagsomt kryp å ha fått i hus, men det gjør ikke stor skade og er ikke farlig. Når du kjøper en skjeggkrefelle fra Silverfish AS er du med på gjøre en forskjell for folk som virkelig er plaget av insekter. 10 % av overskuddet i Silverfish AS går til forskning og bekjempelse av alvorlig sykdom og plager forårsaket av insekter. Dette er nedfelt i bedriftens vedtekter.

Handlevogn
Logg inn

Ingen konto enda?

Lag en konto